thanhdaica1985
Posts: 30
Joined: Mon Oct 22, 2018 2:23 pm

MFM doesn't show Average Economy

Mon Oct 22, 2018 2:31 pm

Hi everyone,

I just want to do a quick check to see if anyone has the same issue as I do. My MFM for the 2012 FFE show my Average Economy as 0 Wh/mi in my trip log.

Also I've tried to compare my Rate of Consumption to the National Average. How could people averaging 80 Wh/mi on average? Best I could do is 250 Wh/mi. Are these National Average "inflated" by Ford?

carbuff
Posts: 55
Joined: Mon Aug 20, 2018 7:59 am

Re: MFM doesn't show Average Economy

Mon Oct 22, 2018 2:59 pm

thanhdaica1985 wrote:Hi everyone,

I just want to do a quick check to see if anyone has the same issue as I do. My MFM for the 2012 FFE show my Average Economy as 0 Wh/mi in my trip log.

Also I've tried to compare my Rate of Consumption to the National Average. How could people averaging 80 Wh/mi on average? Best I could do is 250 Wh/mi. Are these National Average "inflated" by Ford?
When my 2013 was in the shop for months it would frequently show these type of weird readings. I figured it was from being driven only around the lot. If youre driving regularly, Idk why. The app is not perfect, thats for sure.

jmueller065
Posts: 2383
Joined: Tue Feb 12, 2013 4:36 am
Location: Southeastern MI
Contact: Website

Re: MFM doesn't show Average Economy

Mon Oct 22, 2018 4:41 pm

Yeah all those numbers are junk. After a while you'll just ignore all that.
2018 Cajun Red Chevy Bolt
2016 Magnetic C-Max Energi (lease returned)
2014 Sunset Escape
2014 Thor Axis (V-10)
2013 Focus Electric (lease returned Jan 2016 for the C-Max above)
https://spareelectrons.wordpress.com/

Return to “General / Main Focus Electric Owners Forum”