SunnyEV
Posts: 5
Joined: Thu Apr 02, 2015 6:42 pm

Bluetooth with Moto G4

Mon Aug 15, 2016 11:00 am

I got a new Moto G4 phone and paired it via bluetooth to my Focus EV 2015. However, when playing an audio file it is unusable. Constantly stutters (e.g. every 3 - 5 seconds it pauses for a half a second). Has anyone experienced this or better yet found a solution? The work around it using the line in jack but bluetooth is so much more convenient. BTW, my old phone, Nexus 5, worked great.

WattsUp
Posts: 2113
Joined: Mon Jan 07, 2013 2:58 am
Location: SF Bay Area, CA

Re: Bluetooth with Moto G4

Mon Aug 15, 2016 7:16 pm

SunnyEV wrote:I got a new Moto G4 phone and paired it via bluetooth to my Focus EV 2015. However, when playing an audio file it is unusable.
I assume you've streamed from your Moto via Bluetooth with other devices (wireless speaker or something) and it works fine?

Or, is the FFE the only thing you've "paired" it with?
2013 FFE, Platinum White, Delivered January 2013
2017 MS, Midnight Silver Metallic, Delivered February 2017
Use my referral code (http://ts.la/matt4377) to save $1000 on your next Tesla AND get free unlimited Supercharging!

SunnyEV
Posts: 5
Joined: Thu Apr 02, 2015 6:42 pm

Re: Bluetooth with Moto G4

Tue Aug 16, 2016 6:49 pm

Yeah I have streamed from both headphones and a little Bluetooth speaker no problem.

WattsUp
Posts: 2113
Joined: Mon Jan 07, 2013 2:58 am
Location: SF Bay Area, CA

Re: Bluetooth with Moto G4

Wed Aug 17, 2016 9:22 am

Hmm.

Occasionally (and I mean pretty darn infrequently) I do get an audible glitch to two using my iPhone 6 (or my iPhone 4 before that), but nothing like a "repeating pattern", or anything that happens consistently. For the most part, Bluetooth audio sounds great with my iPhone.

Have you tried another Bluetooth audio device with your FFE? If the glitching is the same, the probably your FFE is to blame. If not, then somehow the Moto?

You could try rebooting the MFT computer. You can look the fuse up in your owner's manual. I know its one of the fuses in the block under the glove box.
2013 FFE, Platinum White, Delivered January 2013
2017 MS, Midnight Silver Metallic, Delivered February 2017
Use my referral code (http://ts.la/matt4377) to save $1000 on your next Tesla AND get free unlimited Supercharging!

AshikRahman
Posts: 6
Joined: Sat Feb 17, 2018 8:46 pm
Location: florida
Contact: Website

Re: Bluetooth with Moto G4

Fri Mar 20, 2020 8:18 am

WattsUp wrote:
Wed Aug 17, 2016 9:22 am
Hmm.

Occasionally (and I mean pretty darn infrequently) I do get an audible glitch to two using my iPhone 6 (or my iPhone 4 before that), but nothing like a "repeating pattern", or anything that happens consistently. For the most part, Bluetooth audio sounds great with my iPhone.

Have you tried another Bluetooth audio device with your FFE? If the glitching is the same, the probably your FFE is to blame. If not, then somehow the headphones for guitar AMP ?

You could try rebooting the MFT computer. You can look the fuse up in your owner's manual. I know its one of the fuses in the block under the glove box.
Electric amps and guitars are great, but they also come with one main drawback: they are extremely loud.
Hello to all. I am John Kornar from Florida. Love to learn and write about car modifying and decoration to various journals. I also write regularly to Thepaganmomblog.com, Reviewsdone.com and others blog. Thanks. :D :)

Return to “Technical Discussions”