An online Ford Focus Electric Forum discussion group

It is currently Tue Nov 21, 2017 7:29 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Nov 13, 2017 5:59 am 
Offline

Joined: Mon Nov 13, 2017 5:49 am
Posts: 2
Location: Ontario
I'm new here, just got a brand new 2017 FFE base Kona Blue and loving it! Love everything about it and the price was right.

I love the built in navigation but what I really want to enjoy is Android Auto. Not sure exactly what sequence of actions is needed to get it going. Only had the car for a couple days but so far I had it working only once by fluke probably.

Does Android Auto app needs to be on before I enter the car, then plug in USB? I did get the screen prompt the first time it worked.

Any help would be appreciated. :D

Thanks in advance.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 13, 2017 6:25 am 
Offline

Joined: Tue Feb 12, 2013 4:36 am
Posts: 2248
Location: Southeastern MI
I believe it only needs to be enabled (on both sides--been a while since I've used it on my C-Max).

Once enabled I just plugged the phone in and it would popup automatically--didn't have to run the app.

_________________
2016 Magnetic C-Max Energi
2014 Sunset Escape
2014 Thor Axis (V-10)
2013 Focus Electric (lease returned Jan 2016 for the C-Max above)
https://spareelectrons.wordpress.com/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 14, 2017 5:44 am 
Offline

Joined: Mon Nov 13, 2017 5:49 am
Posts: 2
Location: Ontario
Thanks for the tip, turns out it was a bad cable, so glad it was so simple! :)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 8 hours


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
© Ford Focus Electric Forum - part of the MyElectricCarForums.com Group