KamilTrondheim
Posts: 5
Joined: Fri May 03, 2019 2:53 pm

Problem to connect with MyFord Mobile / Ford dealer and service dont know what to do

Tue May 14, 2019 7:48 am

Hi,

I cant connect my FOcus to app :-((
First it was not possible to refresh info about car now after master reset completely no connection. Can create account, app is sending info to car but car not giving me possibility to allow or confirm.
Ford service dont know what to do, i tried all - reset, takeing out 12v battery for a long time etc ...
Nothing help ....
stuck in one position now together with ford service :-((
This is my second focus EV first one was so full of problems that Ford gives me new one from factory and after 2 months its coming crazy again :-(((
Servis i Norway not exists they dont know what to do :-(())


rjhunter
Posts: 4
Joined: Wed Feb 27, 2019 3:25 pm

Re: Problem to connect with MyFord Mobile / Ford dealer and service dont know what to do

Sat Sep 28, 2019 9:18 pm

In my experience with my 2014 FFE, Ford will not be able to fix this problem. They will certainly charge you a lot of money "trying" to fix it. The only way to re-establish the connection with MyFord Mobile is to pull the fuse for the Telematics Control Unit (TCU). This is Fuse #1 located in the trunk (refer to your owner's manual). Restart your MyFord Mobile App and you will be able to re-connect, but any data (mileage, kWh used, etc.) will not be logged during the time that the app wasn't working.

Also, if your 12V battery mysteriously dies and Ford can't figure out why, it's the TCU unit. My 12V battery kept dying (Ford charged me over $200 trying to figure out why), but I noticed that the battery usually died when I was having problems with MyFord Mobile. Basically, the TCU never shuts down and drains the 12V battery. I eventually pulled the TCU fuse and left it out. I no longer have MyFord Mobile, but at least my car will start now:-)

KamilTrondheim
Posts: 5
Joined: Fri May 03, 2019 2:53 pm

Re: Problem to connect with MyFord Mobile / Ford dealer and service dont know what to do

Fri Oct 18, 2019 4:21 pm

Yea, now I can answer and explain wher is the problem :-)
Ford replaced 3G modem and it was still no conecction ( any answer from car or sync3 when you can ALLOW a connection with a mobile). Foracan shows network name, canal and fragrance but still no answer from car ... One good technician has changed one option in my car - he turned off this that you owner of the car have to confirm in a car at he will connect this car with this mobile phone. And thats all !!!!! My car is unlocked so I have to only write VIN number in my phone and wait some minutes to connect mobile with car - I dont have to click “ALLOW” on a car screen.
Now MyFordApp is working correctly without any problems. Its OK and not dangerous because none cant connect to my car so long I have this car paired with my mobile.
Service guys cant explain why my car dont want to show “ALLOW” option but good that is possible to turn it this stupid thing off and its work :-)

Return to “Technical Discussions”