An online Ford Focus Electric Forum discussion group

It is currently Mon Apr 22, 2019 2:04 am

All times are UTC - 8 hours




Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Sun Jan 20, 2019 7:52 am 
Offline

Joined: Wed Dec 12, 2018 1:59 am
Posts: 17
Location: Poland
===PCM DTC P0C4A:00-08===
Code: P0C4A - Hybrid/EV Battery Pack Coolant Pump A Control Performance

Status:
- Previously Set DTC - Not Present at Time of Request
- Malfunction Indicator Lamp is Off for this DTC

Module: Powertrain Control Module

Freeze Frame :
-REALTIME: 67388964 sec - Total time ECU has been active
-DIST_TOT_VEH: 33632.0 km - Total Vehicle Distance
-MAINPCM_V: 13.50 Volt - Control Module Voltage
-OUTDR_TMP: 0 °C - Outdoor Air Temperature
===END PCM DTC P0C4A:00-08===
When the See Manual message pops up, I have the following errors:

===PCM DTC P0CE0:00-08===
Code: P0CE0 - Hybrid/EV Battery Pack Coolant Control Valve A Performance/Stuck Off

Status:
- Previously Set DTC - Not Present at Time of Request
- Malfunction Indicator Lamp is Off for this DTC

Module: Powertrain Control Module

Freeze Frame :
-REALTIME: 67401817 sec - Total time ECU has been active
-DIST_TOT_VEH: 33646.0 km - Total Vehicle Distance
-MAINPCM_V: 14.75 Volt - Control Module Voltage
-OUTDR_TMP: 0 °C - Outdoor Air Temperature
===END PCM DTC P0CE0:00-08===


What to fix?

_________________
I use translator. Sorry for the mistakes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 20, 2019 8:23 am 
Offline

Joined: Fri Nov 02, 2018 2:14 pm
Posts: 42
Location: Belarus, Minsk
Hey.
Check that the pump (pumps) is working.
There are only three of them.

http://electroscheme.org/uploads/files/ ... System.pdf

_________________
I use translator. Sorry for the mistakes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 20, 2019 8:30 am 
Offline

Joined: Wed Dec 12, 2018 1:59 am
Posts: 17
Location: Poland
I only have ForScan and ELM 327, will I check it? What to check?

_________________
I use translator. Sorry for the mistakes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 20, 2019 8:36 am 
Offline

Joined: Fri Nov 02, 2018 2:14 pm
Posts: 42
Location: Belarus, Minsk
I don’t know how to check the pumps with ELM327 in ForScan :-(
There are no tests

_________________
I use translator. Sorry for the mistakes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 20, 2019 10:05 am 
Offline

Joined: Fri Nov 02, 2018 2:14 pm
Posts: 42
Location: Belarus, Minsk
Error cleared using FordScan?
How fast does it reappear?
What are the conditions of occurrence?

_________________
I use translator. Sorry for the mistakes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 20, 2019 11:22 am 
Offline

Joined: Wed Dec 12, 2018 1:59 am
Posts: 17
Location: Poland
ForScan clears the error. The error comes back after driving a few kilometers, sometimes during normal driving, sometimes as fast as possible or turning on the heating.

_________________
I use translator. Sorry for the mistakes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 20, 2019 11:47 am 
Offline

Joined: Fri Nov 02, 2018 2:14 pm
Posts: 42
Location: Belarus, Minsk
And if standing on the spot to turn on the stove to the maximum, an error will appear in a few minutes?
I want to help you, I have the same car and ForScan
if we can determine the conditions under which the error appears, it will be clear which pump is not working

_________________
I use translator. Sorry for the mistakes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 21, 2019 7:12 am 
Offline

Joined: Wed Dec 12, 2018 1:59 am
Posts: 17
Location: Poland
I turned on the HI / HI heating and waited for 10 minutes. Climate shows 5+ kW / Other 0.3kW, Trip 1 I used 1.5kW. Heating works ok. Do not show "See manual". What's next?

_________________
I use translator. Sorry for the mistakes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 21, 2019 9:28 am 
Offline

Joined: Fri Nov 02, 2018 2:14 pm
Posts: 42
Location: Belarus, Minsk
Quote:
P0C4A:00 indicates the PCM is detecting a short to power, ground, or an open on the PWM output. The pump is controlled by a PWM signal giving it variable speed capability. This pump is for the battery coolant. It is located near the firewall on the left hand side of the motor. It is terminated at the PCM which is on the right hand side of the motor compartment, near the front. One of these might be loose, or have some contaminates inside. It could also be damaged wiring or a bad pump/pcm.


Check this pump, wire and plug.

_________________
I use translator. Sorry for the mistakes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 21, 2019 9:35 am 
Offline

Joined: Fri Nov 02, 2018 2:14 pm
Posts: 42
Location: Belarus, Minsk
Image

_________________
I use translator. Sorry for the mistakes.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 8 hours


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
© Ford Focus Electric Forum - part of the MyElectricCarForums.com Group