Twinstangs
Posts: 42
Joined: Tue Nov 29, 2016 7:02 pm

My Ford Mobile - taking ownership of a used FFE

Thu Jan 19, 2017 7:36 pm

We recently bought a used 2013 FFE. We are trying to use the MyFordMobile app. We register the car on the website. It always says that there is already a registration and to click "take ownership" if we are the new owner. We do this and proceed through the registration process until we get to step three which is authorizing the registration from inside the car. The vehicle never asks the question. We have called the tech number and receive different "solutions" none of which have worked. We have done a master reset, pulled fuse F1 and fuse 67 as per suggestions from the technicians and other owners. We are out of ideas. After at least 8 phone calls to Ford, we are not looking forward to another one. Anyone else have this problem? Is it technical or something about the previous owner's registration that is causing the problem? Help!

EVA
Posts: 874
Joined: Tue Aug 06, 2013 9:10 pm
Location: Chicago Area

Re: My Ford Mobile - taking ownership of a used FFE

Fri Jan 20, 2017 1:37 am

You are waiting the full 24 hours before you check the car? I'm assuming with 8 phone calls you are doing that.

Once you register the car, you have to wait for the message to appear inside the car - that takes a solid day or two.

It could be the modem needs to be updated - if that recall wasn't done, that might be the problem - there is no cellular service to the car.

The car can be registered to multiple people, so that isn't the issue. Ford is also really good about removing the previous lease owner within two days of them returning the car.
2014 Platinum White FFE (Turning in mid Dec. 2016 25,000 miles)
2013 Ingot Silver FFE
2012 Titanium ICE Focus
2014 Tesla Model S 85

Twinstangs
Posts: 42
Joined: Tue Nov 29, 2016 7:02 pm

Re: My Ford Mobile - taking ownership of a used FFE

Fri Jan 20, 2017 8:40 pm

EVA wrote:You are waiting the full 24 hours before you check the car? I'm assuming with 8 phone calls you are doing that.
Yes. TWe did a master reset. It asked the question today. My wife now has some access, but is still blocked from some features.
EVA wrote: Once you register the car, you have to wait for the message to appear inside the car - that takes a solid day or two.
See above
EVA wrote: It could be the modem needs to be updated - if that recall wasn't done, that might be the problem - there is no cellular service to the car.
Modem recall done by selling dealer before we picked up the car.
EVA wrote: The car can be registered to multiple people, so that isn't the issue. Ford is also really good about removing the previous lease owner within two days of them returning the car.
Not in our case. We have had the car for two months now. Today my wife tried again and it asked her if she wanted to take ownership but it wouldn't go through. Tomorrow maybe?????

---

EDIT: Added quote breaks to clarify.

- Moderator

kalel14
Posts: 132
Joined: Sat Jan 09, 2016 4:05 am

Re: My Ford Mobile - taking ownership of a used FFE

Wed Oct 04, 2017 2:37 pm

When I left my car outside if the garage for the entire time between setting it up and getting the confirmation message, it finally worked. Might have been a coincidence, might have had crap reception in my garage under the car lift. Who knows.

jmueller065
Posts: 2398
Joined: Tue Feb 12, 2013 4:36 am
Location: Southeastern MI
Contact: Website

Re: My Ford Mobile - taking ownership of a used FFE

Fri Oct 06, 2017 3:08 am

Carbuff wrote:So, on the website it gives you the option of registering with the cars vin or the ESN. All my previous efforts were with the vin. So, just for fun I tried the esn of the modem. I took a pic of the sync screen before I had the modem switched out so I still had the esn of the old 2g modem. When I entered that, it came up with my vin number and gave me the same prompt to take ownership of the car. I said ok and it said to wait for the prompt in the car. I checked the car and no prompt. I didnt expect it since it may have been looking for the old modem. I then tried with the esn of the new modem. It says the number is either incorrect, not compatible or not registered in their system. Is it possible that the dealer was supposed to register the modem somehow and didnt do it? could this be the whole issue?
Perhaps, a call to Ford may resolve that.
2018 Cajun Red Chevy Bolt
2016 Magnetic C-Max Energi (lease returned)
2014 Sunset Escape
2014 Thor Axis (V-10)
2013 Focus Electric (lease returned Jan 2016 for the C-Max above)
https://spareelectrons.wordpress.com/

Return to “Technical Discussions”