darkball
Posts: 18
Joined: Sat Nov 26, 2016 8:53 am

I have strange issue with my Charging Port Light Ring

Mon Jan 16, 2017 2:03 am

Hi guys.
Sorry that I write all my questions to same topic, but maybe it's better for saving space on forum :)
I have strange issue with my Charging Port Light Ring: when I plugged in today the Light Ring doesn't work, any reactions.
I checked setting inside, Illuminating is ON, so it should to turn on when open doors, plugging in and so on, and it always worked before! Just today something happened and it's not work. But the car are charging and everything works ok.
I read that customers had such problems with Light Ring, but usually it's one of four quarters dies, but not a whole ring.
Does anybody have some info about it?
Thanks!

----

EDIT: This post was split into its own topic.

Please refrain from using existing topics to post new subjects, thanks.

- Moderator

CWD
Posts: 17
Joined: Fri Jul 15, 2016 1:53 pm
Location: Northern Illinois

Re: I have strange issue with my Charging Port Light Ring

Thu Jan 19, 2017 9:02 pm

Ford replaced my light ring under warranty as it would only light up halfway. I learned a valuable lesson when plugging in at a public charge station. I had plugged in and the cord was in such a way that the car next to mine parked way too close and drove over the cord. It got pulled down and cracked my new light ring plus I couldn't hook the cord back into the holster. The woman came to leave (Tesla S) a few minutes after I was there so I was able to hang up the cord and get in my car. I didn't notice the crack untill I got home and plugged in. Now I always make sure the cord is close to my car.
2013 Focus Electric in Platinum White, 2003 PT Cruiser GT (gas guzzler), 1946 Farmall A ;-)

WattsUp
Posts: 2113
Joined: Mon Jan 07, 2013 2:58 am
Location: SF Bay Area, CA

Re: I have strange issue with my Charging Port Light Ring

Thu Jan 19, 2017 10:19 pm

CWD wrote:I had plugged in and the cord was in such a way that the car next to mine parked way too close and drove over the cord.
I guess it sucks to realize that you could have avoided this damage (by better placing the cable before you left), but also sucks that the Tesla driver was careless enough to pull in without making sure they didn't drive over anything.

Did you complain to the Tesla driver?
2013 FFE, Platinum White, Delivered January 2013
2017 MS, Midnight Silver Metallic, Delivered February 2017
Use my referral code (http://ts.la/matt4377) to save $1000 on your next Tesla AND get free unlimited Supercharging!

darkball
Posts: 18
Joined: Sat Nov 26, 2016 8:53 am

Re: I have strange issue with my Charging Port Light Ring

Wed Feb 01, 2017 2:43 am

I don't remember any mechanical damages or something... It's just stop working one morning when I came to the car.
And the problem is that I don't have a quality service here in Ukraine to fix it.

ATL-FFE
Posts: 73
Joined: Sun Jun 05, 2016 10:41 am

Re: I have strange issue with my Charging Port Light Ring

Wed Feb 01, 2017 5:49 am

Mine's dead. When I got the car, it had one segment that worked and one that flickered. Now, dead. They just suck, lots of folks with same problem -- I turned it off.
2013 Black w/ Leather
Tint | Homelink | LED conversion | LED DRL mod | De-badged | 35w HID upgrade | Bosch L2 EVSE

WattsUp
Posts: 2113
Joined: Mon Jan 07, 2013 2:58 am
Location: SF Bay Area, CA

Re: I have strange issue with my Charging Port Light Ring

Wed Feb 01, 2017 6:03 pm

ATL-FFE wrote:Mine's dead. When I got the car, it had one segment that worked and one that flickered. Now, dead. They just suck, lots of folks with same problem -- I turned it off.
Strange that some rings are so problematic.

All four segments on my ring are still working fine (after four years).
2013 FFE, Platinum White, Delivered January 2013
2017 MS, Midnight Silver Metallic, Delivered February 2017
Use my referral code (http://ts.la/matt4377) to save $1000 on your next Tesla AND get free unlimited Supercharging!

Snowman
Posts: 31
Joined: Fri Oct 31, 2014 2:09 pm
Location: Massachusetts

Re: I have strange issue with my Charging Port Light Ring

Fri Feb 03, 2017 9:46 am

Mine was replaced under warranty after 2 of the 4 lights did not work.
2014 Platinum White FFE
2014 Sunset Escape

brianhill33
Posts: 4
Joined: Thu May 28, 2015 6:38 pm

Re: I have strange issue with my Charging Port Light Ring

Fri Feb 03, 2017 11:01 am

Snowman wrote:Mine was replaced under warranty after 2 of the 4 lights did not work.
Same with mine, 2/4 were dead. Replaced at 29k miles.
2015 Focus Electric -- Oxford White -- Casper

kalel14
Posts: 133
Joined: Sat Jan 09, 2016 4:05 am

Re: I have strange issue with my Charging Port Light Ring

Sat Feb 04, 2017 5:09 am

Replaced at 18,000 miles with two segments dead and "earlier issues" reported by the original owner according to the dealership.

jjsv1
Posts: 50
Joined: Sat Jan 07, 2017 3:50 pm
Location: Orlando, FL

Re: I have strange issue with my Charging Port Light Ring

Sat Feb 04, 2017 9:07 am

Funny, when I got mine at 16k, 25% and 50% quadrants weren't working. Ford replaced it. All works!
'13 FFE 36,000 Miles w/15 Kwh left

Return to “General / Main Focus Electric Owners Forum”